Ce fac dacă am probleme cu şoarecii?

cum scap de soareci
Cu toţii ştim cât de enervanţi sunt şoarecii şi chiar dăunători şi distructivi în unele situaţii. Aceştia sunt transportatori de microbi, iar o pereche de şoareci au circa 800-1000 de descendenţi pe an.
Din acest motiv, trebuie să învăţăm câteva metode pentru a scăpa de aceste rozătoare, dintre care o vom alege pe cea care ni se potriveşte:

1. Otrăvuri 

Putem apela la rodenticide/raticide de tip grâuşor otrăvitor, pastă sau cuburi
parafinate, însă cele mai multe produse de acest gen sunt toxice şi trebuie să
ne protejăm corespunzător dacă ne decidem să apelăm la această metodă. 
De asemenea, putem apela la tratamente de deratizare la exterior, sub formă de bariere. Se amplasează staţii de intoxicare, care trebuie atent monitorizate, întrucât pot fi dăunătoare pentru organismul nostru.

2. Capcane

Sunt mai multe tipuri de capcane pentru a prinde şoarecii, uşor de făcut şi de cele mai multe ori cu rezultate bune. 
  • Capcana clasică - este vorba de capcana cu arc, pe care se pune un aliment (de obicei brânză), iar şoarecele este prins şi omorât pe loc. Din moment ce sunt ieftine, poate fi aruncată cu tot cu şoarece. Dacă ai impresia că eşti crud, te poţi gândi că a avut un sfârşit rapid.
  • Capcana cu nucă - cei cărora le place să confecţioneze lucruri, pot încerca această variantă: se iau un băţ, o bucată mică de carme sau brânză, o nucă, o suprafaţă plană (lemn, sticlă etc.) şi o oală din metal. Se leagă cu aţă de cele două capete ale băţului, nuca respectiv alimentul, se aşază pe suprafaţa plană, iar oala se pune peste nucă, cu o margine urcată pe aceasta, şi cu buacat de carne în interior. În momentul în care rozătoarea atinge alimentul, oala va cădea, întrucât aceasta alunecă foarte uşor pe nucă. Avantajul este că prinzi şoarecii în viaţă şi îi poţi elibera ulterior, cât mai departe de casă. 
  • Capcana lipicioasă - pe suprafeţe de carton, lemn sau plastic este aplicat lipici, iar în momentul în care şoarecii trec peste ele, rămân blocaţi şi mor de foame sau sufocaţi, când încearcă să se elibereze.

3. Metode naturale

  • Poţi oricând să apelezi la o pisică. Acestora le place să vâneze şoarecii, iar mirosul lor este simţit de rozătoare, care au o fobie naturală faţă de acesta.
  • Bilele cu ulei de mentă sunt eficiente, întrucât şoarecii nu suportă acest miros. Acestea se pun în locurile prin care bănuim că intră şoarecii, împiedicându-i astfel să mai intre.
  • Aparatul cu ultrasunete este folositor doar pe termen scurt, întrucât pe parcurs şoarecii devin imuni la acest semnal, fără a mai avea vreun efect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu